38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Εντυπωσίασε η δράση «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο»

24Ιούν

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η δράση του παιχνιδιού γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο». Η ιδέα ήταν του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη που παρουσίασε την εκδήλωση μαζί με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Νίκο Παλασίδη. Τρία ποντιακά σωματεία της Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας Συκεών, Ένωση Ποντίων Μενεμένης και Σωματείο «Παναγία Σουμελά», πήραν μέρος στη δράση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μέσα από μια σειρά απλών και εύκολων ερωτήσεων οι δύο ομάδες που έπαιξαν αλλά και το κοινό, γνώρισαν την ιστορία του Πόντου και πήραν μια γεύση από τη ζωή των Ποντίων.

 

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη γεωγραφία, την ιστορία, τη μουσική, το τραγούδι, τη γευσιγνωσία.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το ότι τις μουσικές ερωτήσεις και τους χορούς παρουσίαζαν μέλη από το χορευτικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών (χορευτικό τμήμα, λύρα-νταούλι, τραγούδι). Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν και η έκθεση σκίτσου με Πόντιους καλλιτέχνες και καθημερινούς ανθρώπους του Δημήτρη Νικολαΐδη.

Το ταξίδι γνώσης και παιχνιδιού συνεχίζεται με επόμενη στάση το 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στις πλαγιές του Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά Βέροιας, καθώς και σε άλλους ποντιακούς συλλόγους με τους οποίους αυτόν τον καιρό γίνονται συζητήσεις.

.pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης