Το πρόγραμμα της κοινής εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη από ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ (βίντεο)

15Μαΐ
  • Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

 

Με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας θα τιμηθεί και φέτος η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης μνήμης ωστόσο στη Θεσσαλονίκη, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ), σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους τους Ποντίους, που μιλούν για ιστορική συνεύρεση των τριών ομοσπονδιών.

Ειδικότερα, τη 19η Μαΐου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η ΠΟΕ, η ΠΟΠΣ και η ΠΟΣΕΠ θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία. Κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο συγγραφέας και ακτιβιστής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με καταγωγή από την Λιβερά της Ματσούκας, Ταμέρ Τσιλινγκίρ. Θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας από άγημα Ποντίων και το Γ΄ Σώμα Στρατού στον Λευκό Πύργο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώνονται με πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το τουρκικό προξενείο και επίδοση ψηφίσματος.

 

pontos-news.gr.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης