Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» (βίντεο)

06Μαρ

Η παγκόσμια πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» θα γίνει στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (άνοιξε την αυλαία του την Παρασκευή 2 Μαρτίου) στις 7 Μαρτίου 2018, στις 5:30 μμ, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Επίσης, θα υπάρξει προβολή και την Πεμπτη 8 Μαρτίου (8:00 μμ) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Ο Γιώργος Δεμίρ υπογράφει τη σκηνοθεσία του φιλμ και μαζί με τον Ευάγγελο Αρεταίο έχουν γράψει το σενάριο. Η μουσική είναι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα ενώ η παραγωγή έγινε από την NewIDeas Production (παραγωγοί: Στέλιος Γιανσακίδης, Κώστας Πουσκιούλογλου). Έχει γυριστεί το 2017 σε Ελλάδα και Τουρκία και έχει διάρκεια 92 λεπτά. Το φιλμ βρίσκεται στην κατηγορία «Ντοκιμαντέρ για την ιστορική μνήμη».

 

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

 

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, «σε σύγκριση με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το Ποντιακό Ζήτημα δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή κοινότητα. Ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του, το ντοκιμαντέρ στοχεύει να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.

»Υπό την καθοδήγηση δύο ακαδημαϊκών από την Τουρκία και την Ελλάδα ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν, όπου διασταυρώνονται επιστημονικές μελέτες με προσωπικές μαρτυρίες και το αντικειμενικό βλέμμα με τεκμήρια από επίσημα αρχεία. Καίρια ερωτήματα γύρω από τα γεγονότα στον Πόντο θα οδηγήσουν έναν νεαρό από τη Σμύρνη προς την αναζήτηση του παρελθόντος του και τη συνειδητοποίηση μια νέας ταυτότητας».

 

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης