Τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία στο επίκεντρο της 23ης Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας στη Γερμανία

06Μαρ
  • Από την περσινή Συνδιάσκεψη της Ποντιακής Νεολαίας (φωτ.: Michele Laurianti)

 

Η 23η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης οργανώθηκε με μεγάλη προσοχή από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ με σκοπό οι νέοι που θα συμμετάσχουν να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και πρακτικές, αλλά παράλληλα να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους. Όλα δείχνουν έτοιμα για τη φετινή συνδιάσκεψη των νέων που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου στη Φρανκφούρτη, και συγκεκριμένα στο κέντρο «Meandros».

Τα θέματα που επιλέχθηκαν να αναλυθούν σε αυτήν τη συνδιάσκεψη επικεντρώνονται κυρίως στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται το 2019 από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι εργασίες ξεκινούν το Σάββατο 10 Μαρτίου (ώρα 13:00), με εισηγήσεις του Θεοφάνη Μαλκίδη(δρ Κοινωνικών Επιστημών), του Νίκου Ασλανίδη (δημοσιογράφος) και του Κωνσταντίνου Φραγγίδη (πρόεδρος του Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης). Την επόμενη μέρα οι εργασίες ξεκινούν στις 11:00 με τον Νικόλαο Μιχαηλίδη (δρ Ανθρωπολογίας πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ, και επιστημονικός συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ). Θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι της Αρμενικής Νεολαίας και της Συντονιστικής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

 

Το πρόγραμμα

Σάββατο 10 Μαρτίου

«19 Μαΐου 2019: Εκατό χρόνια άρνησης και σιωπής, εκατό χρόνια μνήμης και αναγνώρισης» – Θεοφάνης Μαλκίδης (δρ Κοινωνικών Επιστημών).

«1919-2019: Το χρέος στους προγόνους μας 100 χρόνια μετά…» – Νικόλαος Ασλανίδης (δημοσιογράφος).

«Η σουηδική αναγνώριση και το επόμενο βήμα» – Κωνσταντίνος Φραγγίδης (πρόεδρος του Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης).

Κυριακή 11 Μαρτίου

«Από τον Πόντο στην παγκοσμιοποίηση, σκέψεις, προτάσεις, προοπτικές» – Νικόλαος Μιχαηλίδης (δρ Ανθρωπολογίας πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ, και επιστημονικός συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ).

«Organisation der armenischen Jugend in Europa und ihre Öffentlichkeitsarbeit» από εκπρόσωπο της Αρμενικής Νεολαίας.

«Ποντιακή Νεολαία ανά τον κόσμο – Δράσεις και στόχοι» από εκπρόσωπο της Συντονιστικής Νεολαίας.

Πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης