Τα δημώδη του Πόντου πρωταγωνιστές στον «Ευξείνιο Κύκλο 2017» (βίντεο)

15Σεπ
  • (Φωτ.: kozanilife.gr)

Στα δημώδη τραγούδια του Πόντου ήταν αφιερωμένος ο φετινός Ευξείνιος Κύκλος, που κορυφώθηκε με τη μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης. Την διοργάνωση είχαν αναλάβει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης.

Ο Ευξείνιος Κύκλος έχει γίνει θεσμός αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 16 χρόνια. Στόχος των διοργανωτών είναι να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο περισσότερο, και να προσφέρει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

 

«Μέσα από την συναυλία αυτή θέλαμε ο κόσμος να μάθει για την ιστορία του ποντιακού τραγουδιού αλλά και να διασκεδάσει», ανέφερε η εκπρόσωπος των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Κοζάνης, Έφη Κουτσόγιαννου-Τριανταφύλλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

(Βίντεο: kozanilife.gr)

Τη μεγάλη συναυλία πλαισίωσαν κορυφαίοι καλλιτέχνες, με τα δημοτικά τραγούδια του Πόντου να έχουν την τιμητική τους. Στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Στάθης Παναγιωτίδης, την ενοργάνωση ανέλαβε ο Στάθης Παρχαρίδης και την επιμέλεια και παρουσίαση των κειμένων είχε ο Στυλιανός Ιωαννίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Σοφιανίδης και Γιώργος Στεφανίδης στο τραγούδι· Νίκος Κοκκινίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Σιαμίδης στη λύρα· ο Γιάννης Πολυχρονίδης και ο Νίκος Φιλιππίδης στο νταούλι· Παύλος Ευθυμιάδης στα ντραμς· Γιάννης Γεωργιάδης στα πλήκτρα, και στο ούτι η Έφη Μαυρίδου.

 

 

πηγή:pontos-news.gr
Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης