Συγκίνηση στο Τορόντο από την παρέλαση της Αδελφότητας Ποντίων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο, βίντεο)

02Απρ

Άκρως συγκινητική ήταν η εμφάνιση των ποντιακών σωματείων Καναδά στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Με σκοπό να πληροφορήσουν την ελληνική ομογένεια για τη Γενοκτονία των Ποντίων καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από αυτήν, πραγματοποίησαν μια εμφάνιση που θα συζητείται για καιρό

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» πάνω σε κινούμενη εξέδρα πραγματοποίησε μια μικρή αναπαράσταση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μια κινούμενη οθόνη πληροφορούσε τον κόσμο για τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι Πόντιοι κατά τη Γενοκτονία που υπέστησαν, και ακολουθούσε η εξέδρα έχοντας πάνω της μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά». Μαυροφορεμένες γυναίκες κρατούσαν φωτογραφίες των προγόνων τους που μαρτύρησαν στον Πόντο, ενώ μητέρες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά κάθονταν παραδίπλα με τα λίγα υπάρχοντά τους σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσουν τα πάθη των ξεριζωμένων Ποντίων από τα πάτρια εδάφη. Μεγάλα πανό πλαισίωναν την εξέδρα με μηνύματα όπως: «Όχι άλλες χαμένες πατρίδες», «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» και «Ασπίδα η ψυχή του Πόντου».

Geplaatst door Brotherhood Pontion Toronto "Panagia Soumela" op Zondag 24 maart 2019

Ακολουθούσαν μέλη της Αδελφότητας καθώς και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά παρελαύνοντας με ελληνικές σημαίες στα χέρια και πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Geplaatst door Brotherhood Pontion Toronto "Panagia Soumela" op Zondag 24 maart 2019

Η εμφάνιση αυτή συγκίνησε την ελληνική ομογένεια, γεμίζοντας το διαδίκτυο με εικόνες και βίντεο.

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης