Στη Χηλής έχουν άλλα σχέδια…

09Ιούλ

Μεγάλη παρέα ψες βράδυ στο Ουζούν Αλή. Μαζευτήκαμε, σαν τους παλιούς πρόσφυγες για ένα καφεδάκι στη δροσιά του χωριού και καταλήξαμε, περασμένα μεσάνυχτα, να πίνουμε κρασί και να συζητάμε για τον Απόλλωνα της ψυχής μας, για την ομάδα που κουβαλάει τα πάθη και τις ελπίδες τη φυλής μας.

Όλοι σοκαρίστηκαν από την είδηση που μας έστειλε ο μικρός γιός του φίλου Αριστοτέλη. Ο Πόποβιτς και ο Μένκα δεν θα συνεχίσουν στο νέο πρωτάθλημα! Ο πρώτος σκόρερ της Γ’ Εθνικής και ο βασικός τερματοφύλακας του πρωταθλητή Απόλλωνα, δεν είναι στα σχέδια του Καλαϊτζίδη! Φοβερό!

Δυό πολύτιμοι ποδοσφαιριστές, που η ομάδα βασίστηκε πάνω τους κι εκείνοι κατάφεραν κι ανταποκρίθηκαν! Παίξανε και πάλεψαν με όλη τους την καρδιά και συμβάλλανε στην πορεία της ομάδας. Ποιός μπορεί να τους αδικήσει;

Παρέμεινα σιωπηλός, ακούγοντας τα πονεμένα λόγια και την ανησυχία της παρέας των φίλων μου. Που απαριθμούσαν τα πολύτιμα γκόλ του Σέρβου και τα πέναλτυ που έπιασε ο Ορέστης Μένκα. Με τη βεβαιότητα πως και οι δυό έχουν τα προσόντα να παίξουν στην Β’ εθνική και να πρωταγωνιστήσουν, δεν τα βλέπει αυτά ο Καλαϊτζίδης; Κι ως έκαμαν αναφορά στον «τρελλό» προπονητή μας, στράφηκαν στον υπογράφοντα, που πολλές φορές μίλησα διαφορετικά για τον ιδιόρυθμο προπονητή μας.

Στα αλήθεια είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος και προπονητής ο αδελφός του Κάλας. Όμως κατάφερε να φτιάξει την ομάδα μας, στολίδι για όλο το ποδόσφαιρο. Διοίκησε με χαλύβδινο χέρι και παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες, παρά το κυνήγι από τη Δράμα, πέτυχε το ακατόρθωτο: ανάτρεψε την ποινή της αφαίρεσης των έξη βαθμών μέσα στα γήπεδα! όχι στις δικαστικές αίθουσες! Μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φτιάχνοντας την καλύτερη ομάδα που έχουμε δεί και έσπασε όλα τα ρεκόρ! Άρα; ο άνθρωπος αυτός ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται, ξέρει τί θέλει και ξέρει πως θα το πετύχει.

Δεν είναι τρελλός ο Καλαϊτζίδης. Ούτε είναι αναντικατάστατοι οι παίχτες μας. Ουδείς αναντικατάστατος! Σάμπως δεν υπάρχουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τον Μένκα και τον Πόποβιτς; Από τον Σαμαρά και τον Βεργώνη; Από τον Ν’Λουντούλου και τον γιό Καλαϊτζίδη; Ο Καλαϊτζίδης γνωρίζει πολύ καλά τη συνταγή του ποδοσφαίρου για ποιοτικό, θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Και το έχει αποδείξει, όχι μόνο στην Καλαμαριά, αλλά και στις ομάδες που διετέλεσε προπονητής τους.

Στη Χηλής σκέφτονται κι ενεργούν πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα, από τα τετριμμένα των άλλων ομάδων. Το δείχνει και το κατευόδιο των παιδιών που έφυγαν και των παιδιών που φεύγουν. Με ανακοινώσεις που ξεχειλίζουν από συναίσθημα, εντιμότητα και ήθος. Από μικρές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι οφείλουμε να τους εμπιστευτούμε και να τους υποστηρίξουμε.

Ο Απόλλωνας, η ομάδα της φυλής μας είναι σε καλά χέρια. Κι αυτό αρκεί…

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης