«Πατρίδες της Ανατολής»: Μια εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

19Ιούν
  • (Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Όταν η μνήμη και η παράδοση γίνονται το όχημα, τότε η απόσταση από τις πατρίδες της Ανατολής μέχρι την Αθήνα μπορεί να εκμηδενιστεί. Ο χορός και η μουσική, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι είναι στην «υπηρεσία» όσων επιλέγουν να μην ξεχνούν. Κάπως έτσι το βράδυ της περασμένης Κυριακής το ανοιχτό Κηποθέατρο Παπάγου γέμισε με θύμησες, σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η εκδήλωση «Πατρίδες της Ανατολής» διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί».

Εκτός από τους χορευτές και τους μουσικούς των «Αργοναυτών-Κομνηνών» συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από τις ενορίες: Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως και Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, που παρουσίασαν χορούς της Μικράς Ασίας. Επιπλέον, συμμετείχαν μέλη του τμήματος εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου των «Αργοναυτών-Κομνηνών» που παρουσίασαν ποίηση στα ποντιακά.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης