Σε έναν αγώνα για σκληρά νεύρα η ομάδας μας κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Πιερικό και να εξασφαλίσει 3 αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος την παραμονή στην SL2.
Απέναντι στον σκληροτράχηλο Πιερικό που κατέβηκε στο γήπεδο της Ευκαρπίας με αμυντικούς προσανατολισμούς και με διπλή ζώνη άμυνας ο Απόλλωνας είχε να επιδείξει τεράστια υπομονή επί 90 λεπτά!
Ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά όπου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν το κέντρο μόνο μία φορά, και σε αυτήν την μοναδική φάση παραλίγο ο Κανούλας να κάνει το 0-1 για τους Κατερινιώτες!
Σε 3-4 περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές μας δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την εδαφική τους υπεροχή απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα που πιθανότατα κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο για τον βαθμό της ισοπαλίας!
Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μας κατάφεραν νωρίς να ξεκλειδώσουν την συμπαγή άμυνα των φιλοξενουμένων και με υπέροχη κεφαλιά του Ρούνει στο 47′ να ανοίξουν το σκορ μετά από σέντρα ακριβείας του Αμαραντίδη.
Ο Απόλλωνας όπως ήταν αναμενόμενο βρήκε αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις και από αστοχία των κοκκινόμαυρων ο δείκτης δεν έφτασε στα ύψη…
Οι φιλοξενούμενοι έμεινα με 10 παίκτες στο 68’λεπτό όταν ο Γκαιτάν ανατράπηκε από τον Γιαλαμίδη και πολύ σωστά ο κ.Πουλόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Πουλόπουλου – Χατζηνάκου – Τσακίρη
Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Σουντουρά, Μαλουμαντσοκό (68′ Ιντζίδης), Τσιμίκας(35′ Ε Νομό), Αμπούντου, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Κουάκου, Ελέ (58′ Λουφάκης), Ρούνεϊ, Καλαϊτζίδης.
Πιερικός (Βαζάκας): Γαλάνης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Χαρτσιάς, Σούνταρ (82′ Ντινας) , Κριμιτζάς (89′ Τόσκας), Β. Παπαδόπουλος (74′ Δεμηρτζόγλου), Εμπουέλε , Κανούλας (46’BOUOLI ).