Μια πατριωτική κίνηση

29Σεπ

Μια πατριωτική κίνηση από το Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης που φέρνει την ελληνική γλώσσα στο προσκήνιο

 

Αγαπητοί φίλοι, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario παρουσιάζει τον πρώτο ελληνόγλωσσο Museumsführer στα μουσεία της Γερμανίας. Πρόκειται για έναν πολυσέλιδο οδηγό επισκέπτη στο εμβληματικό μουσείο Dokuzentrum της Νυρεμβέργης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην περίοδο του Ναζισμού και τη δίκη της Νυρεμβέργης. Η ελληνική γλώσσα, περήφανα, μαζί με άλλες κυρίαρχες της αγοράς (Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Κινεζικά, Ρωσικά, Τουρκικά) θα καλωσορίζει και θα ξεναγεί τον ελληνομαθή επισκέπτη στα εκθέματα του μουσείου, το οποίο έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα κατ’ έτος στην πόλη μας.

 Χιλιάδες εκδρομείς από όλο τον κόσμο θα προσμετράνε τους Έλληνες ως παραστάτες ενός ιστορικού και πολιτικού συμβολισμού.

Ο αγώνας κατά του Ναζισμού και των ολοκληρωτισμών δεν λήγει, δεν εγκαταλείπεται.

Πέραν κάθε επικοινωνιακού κέρδους για τον ΣΠΝ, δηλώνουμε, παράλληλα, έμμεσα παρόντες στον απαιτητό διάλογο για τις πολεμικές αποζημιώσεις με τα γερμανικά πολιτικά φόρα.

Η έκδοση του καταλόγου –η οποία καθυστέρησε έξι μήνες μετά από βέτο του τουρκικού προξενείου της Νυρεμβέργης– συντελέστηκε με την ουσιαστική οικονομική και ηθική στήριξη του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο και της Stadt Nürnberg. Το υψηλό του κόστος αντιμετωπίστηκε από το ταμείο του ΣΠΝ κατόπιν εξορθολογισμού και εκλογίκευσης του κόστους των «καλλιτεχνικών σχημάτων» σε γλέντια και χοροεσπερίδες.

Καυχόμαστε για την έβδομη χρονιά επιμέλειας στην έγκαιρη μεταφορά των σχολικών βιβλίων των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης, από την Αθήνα στη Νυρεμβέργη και:

  • Προκηρύσσουμε υποτροφία 2.500€ σε μεταπτυχιακό φοιτητή Ιστορίας, στο ερευνητικό αντικείμενο της ανάδειξης του ρόλου της καϊζερικής Γερμανίας στη Γενοκτονία του λαού των Ερέρων και της επαγωγής αυτού στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο/η φοιτητής θα πρέπει να κατέχει τη γερμανική γλώσσα, καθώς τα πεδία έρευνάς του αποτελούν αρχεία των πανεπιστημίων Βερολίνου, Φράιμπουργκ κτλ. Η επιλογή του θέματος έγινε κατόπιν συνεργασίας με τον συγγραφέα και ερευνητή Στάθη Ταξίδη, μέλος του ΣΠΝ και επιμελητή έκδοσης της Ποντιακής Εστίας.
  • Αναγνωρίζουμε την κ. Κωνσταντινοπούλου, γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, ως έντιμη και συνεπή συνεργάτιδα – η ακαδημαϊκή εργασία του Κώστα Φωτιάδη στη γερμανική γλώσσα Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατέχει φιλόξενη και περίοπτη θέση στο γραφείο της. Ελπίζουμε και στα λοιπά προξενικά γραφεία της Ελλάδας στη Γερμανία.

Ο ΣΠΝ Cardinal Bessario αρνείται το ρόλο της φολκλορικής ζαρντινιέρας και παραμένει στο όρυγμα του πολιτικού ακτιβισμού και των σαμποτέρ των ομογενειακών στερεότυπων.

Έντιμα,
ΣΠΝ Cardinal Bessario

 

πηγή: pontos-news.gr

 

 

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης