Με όλες τις τιμές αναχώρησε η Παναγία Σουμελά από την Αγία Πετρούπολη

22Σεπ

Χιλιάδες πιστοί της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά κατά τη μεταφορά της στη ρωσική πόλη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίας Πετρούπολης, Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι. Για πρώτη φορά στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας μεταφέρθηκε εκεί το ιερότερο σύμβολο του ελληνισμού του Πόντου ως σαφές δείγμα της βαθιάς πνευματικής και ιστορικής σχέσης ανάμεσα στους δυο λαούς.

 

 

Η εικόνα μετέβη στην Αγία Πετρούπολη τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε για μια εβδομάδα στην Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

Το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης Βαρσανούφιο, ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα και τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιο Τανιμανίδη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδωσαν την ευκαιρία στον πιστό λαό της Ρωσίας να προσκυνήσει την εικόνα και να λάβει τη χάρη Της.

Αμέσως μετά η εικόνα μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο (όπου επίσης τελέστηκε δέηση στην αίθουσα επισήμων) και εν συνεχεία αναχώρησε για την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολις Βεροίας

 

 

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης