Με μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο 79ος ετήσιος χορός των Ποντίων Φιλαδέλφειας «Ακρίται» (βίντεο)

28Νοέ
  • Στιγμιότυπο από τον 79ο ετήσιο χορό των Ποντίων Φιλαδέλφειας (φωτ.: Cosmos Philly TV)

Με μηνύματα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε ο 79ος ετήσιος χορός των Ποντίων Φιλαδέλφεας «Ακρίται», που έγινε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι.

Ένα τεράστιο πανό στο κέντρο της αίθουσας υπενθύμιζε σε όλους ότι το 2019 είναι η χρονιά-ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τη βραδιά άνοιξαν η πρόεδρος του Συλλόγου Έφη Οικονόμου και ο αντιπρόεδρος Στέφανος Ευαγγελόπουλος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους. Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν ποντιακούς χορούς και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Αργότερα τη σκυτάλη ανέλαβαν οι καλλιτέχνες που χάρισαν σε όλους ένα ποντιακό γλέντι που θα μείνει αξέχαστο. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Γιώργος Σοφιανίδης, ενώ από τις ΗΠΑ ο Χρήστος Τικταπανίδης (λύρα), ο Βασίλης Τεκέογλου (κλαρίνο) και οι Ιωάννης Απαζίδης και Μπάμπης Αλμαζίδης στο νταούλι.

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης