Μετάλλιο απονέμεται για πρώτη φορά σε ποντιακό σύλλογο

07Νοέ
  • (Φωτ.: Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος)

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα περηφάνιας, χαράς και συγκίνησης η τελετή απονομής του μεταλλίου «Δρουγγάριος του Βάνδου της Τιμής – Α΄ Τάξεως» στην Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος από την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος και Αυστραλίας, επιβραβεύοντας την εθνική προσφορά του σωματείου.

Το μετάλλιο απονέμεται για πρώτη φορά σε ποντιακό σύλλογο.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος παρέδωσε το μετάλλιο στον πρόεδρο της Στέγης Ηλία Μυλόπουλο. «Είναι μια διάκριση που απονέμεται για πρώτη φορά σε ποντιακό σύλλογο» ανέφερε στο λόγο της η αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Κυριακή Κλειαρά.

«O σύλλογος μας, διανύοντας το 38ο έτος λειτουργίας του, συνεχίζει τη μακρά παράδοση απονομής τιμητικών διακρίσεων για την προσφορά και τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο χώρο της παράδοσης, το κοινωνικό σύνολο, τις τέχνες και τα γράμματα. Η διάκριση αυτή φέτος, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων, προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά για την Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος και προτρέπει εμάς, τις νέες γενιές Ποντίων, να συνεχίσουμε το έργο που με τιμή μας άφησαν οι προκάτοχοί μας» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του σωματείου.

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης