Μελβούρνη: Ανέβηκαν 1.000 σκαλοπάτια στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

29Μαΐ

Δεκάδες ήταν οι ομογενείς που ανταποκρίθηκαν χθες στο πρωτότυπο κάλεσμα της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης και του χορευτικού τμήματός της να πάρουν μέρος στην πρόκληση «Kokoda Challenge» που προέβλεπε να ανέβουν 1.000 σκαλιά. Στόχος της δράσης «Ανεβαίνω για τη μνήμη. Ανεβαίνω για τη ζωή», που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ήταν να τιμηθούν όχι μόνο όσοι χάθηκαν αλλά και όσοι είχαν τη δύναμη να επιζήσουν αλλά και για να τιμηθεί η συντροφικότητα που ενώνει τους ανθρώπους μπροστά στις αντιξοότητες της ζωής.

Όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν τα επετειακά μπλουζάκια με τονλογότυπο της ΠΟΕ.

Πριν την έναρξη της δράσης, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της αρμενικής κοινότητας αλλά και παιδιά, ορισμένοι από τους ομογενείς χόρεψαν ποντιακά.

Ο Περίπατος Μνήμης στο Μονοπάτι Kokoda (Kokoda Track Memorial Walk), που περιλαμβάνει τα 1.000 σκαλοπάτια, δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900, ενώ το 1998 οι βετεράνοι της Βικτόριας από την εκστρατεία της Kokoda υιοθέτησαν την περιοχή σε ανάμνηση του μονοπατιού στην Παπούα Νέα Γουινέα όπου έχασαν τη ζωή τους οι Αυστραλοί στρατιώτες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

(Φωτ.: Γιάννης Πιλαλίδης)

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης