Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα Πόντου

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα Πόντου

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα Πόντου. Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και στην Καλαμαριά, στη “γειτονιά – σύμβολο” όλων των Ποντίων της προσφυγιάς. Εδώ γεννήθηκε η θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα το 1926 και εδώ σφυρηλάτησε τον διαχρονικό χαρακτήρα της, διά πυρός και σιδήρου, αντιπροσωπεύοντας τις αρετές, τις αξίες και τα πάθη του Ποντιακού πολιτισμού και του Ποντιακού ελληνισμού.

Από την ίδια αφετηρία κι ερμηνεύοντας τον διακαή πόθο και τα αέναα όνειρα των Απολλωνιστών φιλάθλων, να γίνει η ομάδα μας ο αθλητικός και πολιτιστικός πρεσβευτής όλων των Ποντίων όλης της γής, υλοποιείται η ιστορική τους απαίτηση. Με τη βοήθεια του Θεού και υπό την σκέπη της Παναγίας Σουμελά αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να καταστεί ο Απόλλωνας άξιος πρεσβευτής όλων των Ποντίων και όλου του Πόντου.

Εργαζόμαστε ώστε ο Απόλλωνας Πόντου, βήμα – βήμα:

— να δυναμώνει αγωνιστικά κάθε χρόνο, παίζοντας σύγχρονο, θεαματικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, προς ευχαρίστηση όλων των φιλάθλων.

— να επιστρέψει στη φυσική του θέση, δηλαδή στην ανώτατη ποδοσφαιρική κατηγορία της πατρίδας μας.

— Μείζων στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα μας ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

— Να εκπαιδεύσει αγωνιστικά και να συμπεριλαμβάνει στις τάξεις μας, τους περισσότερους έλληνες στην καταγωγή ποδοσφαιριστές.

— Να εύ αγωνίζεται τηρώντας και διαδίδοντας τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του Ποντιακού ελληνισμού.

— Να τιμά την καταγωγή και την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του μεγάλου καημού των Ποντίων: την επίσημη και οριστική αναγνώριση της Γενοκτονίας του λαού μας.

Καταθέτοντας τις μικρές μας δυνάμεις με σεμνότητα και ταπεινότητα και με σεβασμό και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια του Ποντιακού Ελληνισμού, τις ενώνουμε με όλους του Έλληνες που ποθούν και εργάζονται σκληρά, για να επουλωθούν οι πληγές της πατρίδας και του λαού μας.

Η Διοίκηση του Απόλλωνα Πόντου Θεσσαλονίκη Ιούλιος 2017