Η ΠΟΕ προς αναζήτηση κοινού λογοτύπου για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

21Σεπ
Φωτο: Μοναδικό στιγμιότυπο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: Κώστας Τζουμερκιώτης)

 

 

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αυτόν τον καιρό σχεδιάζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για το 2019, το έτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα.

«[…] Η χρονιά που έρχεται είναι η 100ετηρίδα από τη Γενοκτονία των προγόνων μας, και συνεπώς θα γίνονται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τον Μάιο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ενιαία έκφραση και ένα σήμα κατατεθέν που θα μας εκφράζει κατά το δυνατόν όλους, και θα αποτυπώνεται στο ένα και κοινό λογότυπο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε δράση των συλλόγων μέσα στο έτος», αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε η ΠΟΕ.

 

Μέχρι στιγμής υπάρχει μια πρόταση για λογότυπο από τον Νίκο Λυγερό η οποία παρουσιάστηκε στην 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ.

 

Η Ομοσπονδία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να συμβάλει στο λογότυπο να καταθέσει την πρότασή του μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Το ΔΣ της ΠΟΕ θα συνεδριάσει αρχές Νοεμβρίου οπότε και θα λάβει τη σχετική απόφαση.

Δείτε όλη την επιστολή

πηγή:pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης