Δεν ξεχνώ , ΤΙΜΩ και δικαίωση ζητώ!

19Μαΐ

Το ξημέρωμα κάθε χρόνο αυτής της ημέρας δυστυχώς φέρνει σε όλους τους Έλληνες τις αναμνήσεις της Γενοκτονίας του Πόντου.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1919 όταν κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας  ο Κεμάλ Ατατούρκ έφθασε στην Σαμψούντα του Πόντου και σχεδίασε την δεύτερη ουσιαστικά φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 1916 , αν και ήδη από το 1914 οι άνδρες Πόντιοι δολοφονούνταν με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία !

Την ίδια ώρα γυναίκες και παιδιά έπεφταν θύματα βιασμού και σφαγής!

Πόλεις και ολόκληρα χωριά λεηλατήθηκαν με κάθε τρόπο από τις συμμορίες του Τούρκων και  παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δυστυχώς το οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, που ευημερούσαν καθημερινά με σκληρή δουλειά πέτυχε,  και σήμερα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να θρηνούμε 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

 

Σήμερα  η οικογένεια του  Απόλλων Πόντου ως γνήσιος εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά την Μνήμη μιας Γενοκτονίας που θα αναζητά καθημερινά την διεθνή αναγνώριση και δικαίωση  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Σήμερα θρηνούμε τους προγόνους μας , που αποτελούν για όλους εμάς στην Καλαμαριά και όχι μόνο, τις ρίζες μας.

Θρηνούμε τις χαμένες πατρίδες για τις οποίες  έχουμε ιερή υποχρέωση, να διαφυλάξουμε  την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά.

Αφοσιωμένοι και ταυτισμένοι στο όραμα όλων όσων πάτησαν στα ιερά χώματα του τόπου μας , προπονητές , ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της Μνήμης των 353.000 θυμάτων .

ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΩ ΣΕ

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης