Αυτή είναι η ημερομηνία που ξανανοίγει η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

01Φεβ
  • (Φωτ.: pontos-news.gr)

Νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί θα ανοίξει και πάλι για το κοινό η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Την ώρα που οι Τούρκοι δεν… σταματούν να βρίσκουν παρεκκλήσια της ιστορικής μονής των Ελλήνων, και έπειτα από δυόμισι χρόνια εργασιών αναστήλωσης, ο δήμαρχος Κοράι Κοτσχάν ανακοίνωσε ότι οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων του μοναστηριακού συγκροτήματος.

Η εφημερίδα Sözcü σε σημερινό της ρεπορτάζ φιλοξενεί τον δημάρχο Ματσούκας Τραπεζούντας ο οποίος ανακοίνωσε ότι τόσο η Παναγία Σουμελά όσο και το μεγάλο παρεκκλήσι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα παραδοθούν τον Ιούνιο, και όχι τον Αύγουστο, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από κάποιους μήνες. Παράλληλα σημείωσε ότι σχεδόν στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι εργασίες στο παρεκκλήσι με τις τοιχογραφίες που διασώζονται σε σχετικά καλή κατάσταση, καθώς ολοκληρώνεται η αναστήλωση του ναού και η διαμόρφωση του μονοπατιού που οδηγεί σε αυτό.

Ερωτηματικό παραμένει εάν η παράδοση του μοναστηριού στο κοινό πριν από τον Αύγουστο σημαίνει ότι φέτος θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου

 

Μετάφραση από τα τουρκικά: Σάββας Καλεντερίδης.

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης