Συγκίνηση και δάκρυα στο Τορόντο σε θεατρική παράσταση για τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο, φωτο)

08Μαΐ

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς τη συγκίνηση που προκάλεσε η θεατρική παράσταση Αγιάτρευτες πληγές που ανέβασε η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» ενόψει της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου στο Latvian Canadian Cultural Centre.

 

Οι θεατές με δυσκολία μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους καθώς μπροστά τους διαδραματίστηκαν τα σκληρά και απάνθρωπα γεγονότα της θηριωδίας που υπέστησαν οι πρόγονοί τους από τους Τούρκους.

 

Η θεατρική παράσταση είχε ως θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, παρουσιάζοντας αληθινά γεγονότα στους θεατές. Η σκληρή πραγματικότητα που βίωσαν οι Πόντιοι κατά την περίοδο αυτή με τις λεηλασίες, τους βιασμούς και τη θανάτωση χιλιάδων αθώων ψυχών προβλημάτισε βαθιά τους θεατές και προκάλεσε πολύ έντονα συναισθήματα.

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που ένιωσα στη θεατρική παραγωγή Αγιάτρευτες πληγές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πόσο ευλογημένη είμαι που είχα αυτή την υπέροχη εμπειρία. Σας ευχαριστώ όλους για τη σκληρή δουλειά, το σεβασμό, τη δέσμευση και το πάθος για την ιστορία μας. Μάθαμε τόσο πολλά για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τις ανοιχτές πληγές που έμειναν πίσω» έγραψε η σκηνοθέτρια της παράστασης Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Geplaatst door Brotherhood Pontion Toronto "Panagia Soumela" op zaterdag 5 mei 2018

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση του σωματείου προς τιμήν των Ποντίων που χάθηκαν τόσο άδικα κατά την περίοδο της Γενοκτονίας· θα ακολουθήσουν και άλλες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

 

 

  • Φωτογραφίες: Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης