ΑΠΟΛΛΩΝ- ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 0-0

11Φεβ

Για μία ακόμα φορά η ανωτερότητα, η εδαφική υπεροχή, τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας και η δημιουργία φάσεων εκτέλεσης, δεν στάθηκαν στοιχεία ικανά να δώσουν στην ομάδα μας τη νίκη που δικαιούνταν. Διότι στον αντίποδα αποτέλεσαν τροχοπέδη η απουσία σωστών επιλογών σε φάσεις κοντά στην αντίπαλη εστία, σε συνδυασμό με ορισμένα αδικαιολόγητα λάθη στην επιθετική ανάπτυξη και τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Έτσι η ΑΕ Καραϊσκάκης, που ευνοούνταν από το τερέν ως η ομάδα που αμύνονταν, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα αναγκάστηκε σε μαζική άμυνα χωρίς αυτή η τακτική να αναχαιτίσει τις απειλές  στην εστία της.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με πολλή ενέργεια και στο 4ο λεπτό το σουτ από τον Γεωργιάδη πέρασε μόλις άουτ. Η συνεχής επιθετική δραστηριότητα της ομάδας μας είχε ως αποτέλεσμα στο 13ο λεπτό να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις ο Συμελίδης και να μπλοκάρει ο Μέλκας. Στο 18ο λεπτό ο Γεωργιάδης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Χασομέρης παρότι σε θέση εκτέλεσης προτίμησε να στρώσει τη μπάλα με το στήθος στον Λιόνη κι αυτός επιχείρησε γυριστό σουτ που πέρασε άουτ. Ούτε στο 34ο λεπτό, που ο Συμελίδης σούταρε έξω από την περιοχή, νικήθηκε ο Μέλκας που μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας πίεσε ακόμα περισσότερο και οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια να επιτεθούν. Η μπάλα ήρθε συχνά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κοντά στα καρέ του Μέλκα, ο οποίος στο 58΄ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση όταν σούταρε ο Συμελίδης και λίγο αργότερα ξανά σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη. Παράλληλα οι πολλές πλαγιοκοπήσεις του Απόλλωνα – κι ορισμένες εξ αυτών με εξαιρετικές προϋποθέσεις – δεν απέφεραν καρπούς, καθώς οι τελικές πάσες και σέντρες ήταν απρόσεκτες, ή επιπόλαιες. Η μόνη ευκαιρία της ΑΕ Καραϊσκάκης στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν στο 75ο λεπτό με τον Μπεκατώρο να εκτελεί φάουλ από καλή θέση και η μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο 89΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καλαϊτζίδης, σε φάση που ούτε καν υπέπεσε φάουλ, οπότε ο Απόλλων στο τελευταίο πεντάλεπτο έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργιάδης, Μπρίτο (75΄Κυβελίδης), Συμελίδης, Καλαϊτζίδης, Λιόνης (61΄Βλαχομήτρος), Καλογέρης, Χασομέρης, Σαμαράς.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Μέλκας, Καραγιαννίδης, Θεολόγου (67΄Νικολόπουλος), Παπανίκου, Χούσος, Δημητριάδης, Μπεκατώρος, Μακρής, Ευαγγέλου, Λουκίνας, Κυριάκης (87΄Μακρίδης).

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης