Συνάντηση Σκουρλέτη με εκπροσώπους Ποντίων παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ

22Φεβ
  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ), παρουσία του ειδικού γραμματέα ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών Λάμπρου Μπαλτσιώτη.

 Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΣ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εστίασαν σε θέματα λειτουργίας των ειδικών επιτροπών πολιτογράφησης για ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, σε δυσλειτουργίες εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και στην ανάγκη αλλαγών αναφορικά με επιμέρους ζητήματα που επιμηκύνουν δυσανάλογα τον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων. Ζήτησαν επίσης μια καλή συνεργασία με το υπουργείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο, μέσω της ειδικής γραμματείας ιθαγένειας, επεξεργάζεται σημαντικές ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας να κατανοήσουν ότι απέναντί τους βρίσκεται μία κυβέρνηση η οποία προσεγγίζει τα πράγματα με μια διαφορετική αντίληψη και λογική.

Συμφώνησε, επίσης, με την αναγκαιότητα εγκαινίασης ενός ουσιαστικού τρόπου επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ότι έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια με την ομαλοποίηση της λειτουργίας των ειδικών επιτροπών.

 

 

 

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης