Ποντιακοί σύλλογοι ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ

06Φεβ

Τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν μέλη ποντιακών συλλόγων της βόρειας Ελλάδας προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη και να βρεθούν με Έλληνες της Πόλης στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Χορωδιών, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο.

 

Μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης», της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος και της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά θα συμμετάσχουν με τις χορευτικές ομάδες και τις χορωδίες τους.

 

«Το βράδυ της Τετάρτης μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου αναχωρούν για την Κωνσταντινούπολη. Ελάχιστος φόρος τιμής για μια χούφτα Ρωμιούς που ζουν στη Βασιλεύουσα, στην Πόλη των πόλεων», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος του συλλόγου Ηρακλής Τσακαλίδης.

Εκτός των ποντιακών συλλόγων στο Φεστιβάλ το παρών θα δώσουν η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών, το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, Ο Αθλητικός-Χορευτικός Σύλλογος «Οι Πελασγοί» Χανίων, η Χορωδία του Εκδοτικού Οίκου «Ιστός», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα», ο Χορευτικός Όμιλος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, η Χορωδία Ζαππείου Γυμνασίου-Λυκείου κ.ά.

 

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης