Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους από τους νέους της ΠΟΕ

16Μαΐ
  • (Φωτ.: Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΠΟΕ)

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς θα έχουν από σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και τις θηριωδίες των Τούρκων κατά την περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων και τους αγώνες που γίνονται για τη διεθνή αναγνώρισή της. Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, στήνει όπως κάθε χρόνο ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης της 19ης Μαΐου.

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου η ποντιακή νεολαία με κάθε τρόπο θα ενημερώνει το κοινό για τη διαπραχθείσα Γενοκτονία με φωτογραφικό υλικό και ενημερωτικά φυλλάδια.

Παράλληλα με το ενημερωτικό περίπτερο έχουν προγραμματιστεί δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ. Την Τρίτη 15 Μαΐου (ώρα 22:00) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Τα χνάρια των Αργοναυτών σε παραγωγή της Small Planet και του Ερευνητικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Το ντοκιμαντέρ Πόντος – Οι μεγάλες ώρες θα παρουσιαστεί στο κοινό την Τετάρτη 16 Μαΐου (ώρα 22:00) από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, ενώ το βίντεο Οι μνήμες ζωντανεύουν με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη την Πέμπτη 18 Μαΐου (ώρα 22:00). Θα ακολουθήσει η προβολή της παραγωγής «Η καμπάνα του Πόντου».

Ξημερώνει 19 Μαΐου
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ολονυχτία (από τις 23:00) στη μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου. Λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας, 99 χάρτινα φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης προς τιμήν των θυμάτων, συμβολίζοντας παράλληλα τα 99 χρόνια από τη διάπραξη του εγκλήματος.

pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης