Οι ποντιακοί χοροί έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια

08Φεβ
  • Ο Στυλιανός Νικολάου μαζί με δύο μαθητές του (φωτ.: Μαρία Νικολάου)

«Στροφή στα μονοπάτια της παράδοσης κάνουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών στις ημέρες μας». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» Στυλιανός Νικολάου στο ert.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Νικολάου .

Οι ποντιακοί χοροί έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές.

 

«Είναι ένας φθηνός τρόπος διασκέδασης που ταυτόχρονα «μιλά» στην ψυχή. Η οικονομική κρίση ώθησε τον κόσμο να αναζητήσει τις ρίζες του και να έρθει κοντύτερα στο χώρο του πολιτισμού» τονίζει ο Στ. Νικολάου. Ο σύλλογος στον οποίο διδάσκει ποντιακούς χορούς αριθμεί οκτώ τμήματα με μαθητές από όλες τις ηλικίες.

Πολλά μικρά παιδιά προσέρχονται για να γνωρίσουν την ποντιακή παράδοση και να μάθουν τα βήματα των προγόνων τους. Όπως σημειώνει στη συνέντευξή του ο Στ. Νικολάου, «δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί να κάνει κάτι, αν δεν το θέλει πραγματικά. Όλα αυτά τα παιδιά αγαπούν την παράδοση, το Σύλλογο, τον αγκαλιάζουν και συμμετέχουν με χαρά στις εκδηλώσεις του ενεργά».

  • Το ποντιακό σωματείο το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εντατικές προετοιμασίες για τον ετήσιο χορό που διοργανώνει στις 3 Μαρτίου στο κέντρο διασκέδασης «Ποσειδώνιο».

πηγή: pontos-news.gr

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης