Οι Μωμόγεροι από την Τραπεζούντα σε φεστιβάλ της Πάτρας

03Αυγ

Έχοντας ήδη καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής της Πάτρας, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 22ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στο Σούλι, με θέμα «Δύο παλάμες όλη η γη… Μες στα μάτια μας γιορτή».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού είχε πανελλήνιο χαρακτήρα, αφού κατάφερε και παρουσίασε πάνω από 25 χορευτικές παραστάσεις με τουλάχιστον 500 χορευτές και λαϊκές ορχήστρες από κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου, ενώ πάνω από 6.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης ήταν και η παρουσίαση του δρώμενου των Μωμόγερων από την ορεινή Τραπεζούντα. Για το σκοπό αυτόν είχε προσκληθεί ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού Πιερίας «Εύξεινος Πόντος» προκειμένου να αναπαραστήσει το δρώμενο. Οι θετικές κριτικές καθώς και το θερμό χειροκρότημα του κοινού αποζημίωσαν τους διοργανωτές και τον ποντιακό σύλλογο.

Μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν και η χορευτική ομάδα του Φάρου Ποντίων Πατρών. Τα μέλη του συλλόγου έδωσαν για μια ακόμη χρονιά το παρών στην διοργάνωση αφήνοντας το δικό τους ποντιακό στίγμα στην εκδήλωση.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης