“Λευκή” ισοπαλία με τον Α.Ο. Ξάνθη

30Ιαν

Το ψυχικό σθένος των περισσότερων ποδοσφαιριστών μας και η αποφασιστικότητά τους να μην φύγουν ηττημένοι από το γήπεδο, σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολλών απαιτήσεων της τακτικής για τον αγώνα αυτό, έφεραν το 0-0 ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Α.Ο. Ξάνθη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πρωτοβουλίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στις σχετικά λίγες φάσεις εκτέλεσης που δημιούργησαν δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Βαγγέλη Πίτκα.

Στο πρώτο ημίχρονο (21΄) εξουδετέρωσε πολύ καλό κοντινό σουτ του Αλί Μπαμπά και  απομάκρυνε ο Αμαραντίδης συμβάλλοντας έτσι να διορθωθεί το δικό του λάθος στην αρχή της φάσης. Η παρουσία του Πίτκα ήταν αξιόπιστη σε όλο το ματς, όποτε χρειάζονταν, και στο 64′ όταν ο Διαμαντόπουλος  σούταρε δύο φορές από το ύψος της μικρής περιοχής, τα εξουδετέρωσε.

Η ομάδα μας φάνηκε περισσότερο επιθετικά στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, χρονικό διάστημα στο οποίο δημιούργησε τις δικές της προϋποθέσεις για γκολ. Αρχικά στο 49΄με σουτ από τον Ενομό, που κόντραρε και πέρασε μερικά εκατοστά κόρνερ. Κυρίως, όμως, στο 55΄όπου η συνεργασίες έφεραν τον Τσιμίκα σε θέση βολής χωρίς η μπάλα να βρει το στόχο και στο 63΄όταν ο Σουντουρά απέφυγε τέσσερις αντιπάλους, μα δεν κατάφερε να κάνει την τελική πάσα στους ελεύθερους Ενομό και Ρούνεϊ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Πάτι, Σουντουρά (79΄Λουφάκης), Ρούνεϊ, Ενομό (90΄Ιντζίδης), Νασέρ (79΄ Δαλιανόπουλος) Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ελέ, Εσάλο (39΄ Φράγκος).

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Μιχαηλίδης): Ίτσο, Μιχαήλ, Τζανακάκης, Φαζός, Δόρης, Τσέλιος (85′ Θυμιάνης), Γκόμεζ (68′ Γκινσάρι), Δεληγιαννίδης, Γκάβριτς, Αλί Μπαμπά, Ιμπραΐμι (68′ Κρητικός).

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης