Ανεκτίμητη αναγνώριση

10Μαΐ

Όταν οι προσπάθειες, οι κόποι και οι αντοχές τυγχάνουν της αναγνώρισης σπάνιων προσωπικοτήτων, τότε αυτή η επιβεβαίωση αποτελεί ανεκτίμητο ηθικό βραβείο.

Και τι λιγότερο θα μπορούσε να είναι η επιστολή του κου Γιώργου Λυσαρίδη; Προσωπικότητας με πολυσχιδή και εύφημο δραστηριότητα στον αθλητικό χώρο, αλλά κι ευρύτερα στον δημόσιο βίο. Με έναν μοναδικό τρόπο, απευθυνόμενος στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, καταδεικνύει πως υπάρχουν οι άνθρωποι και οι λόγοι ώστε να προσπαθούμε πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας για το καλό του συνόλου.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την αναγνώρισή του όχι επειδή τέρπεται η ανθρώπινη πλευρά μας, μα διότι παραδίδει μαθήματα αλτρουισμού και ανακουφίζει από τις συνέπειες της επίπονης προσπάθειας ολόκληρη την οικογένεια του Απόλλωνα και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Η επιστολή του κου Λυσαρίδη

Κυρία Πρόεδρε,

Αγαπητέ Δημήτρη,

Με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Football League, στο οποίο έλαβε μέρος η ομάδα του «Απόλλωνα Πόντου», θέλω, ως φίλος της ομάδας, να σας απευθύνω συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, γιατί κατορθώσατε, μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που έθεταν σε συνεχή κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της ιστορικής μας ομάδας, να την κρατήσετε όρθια και, μάλιστα, να διαγράψει μιά εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία.

Επειδή παρακολουθούσα την πορεία της ομάδας, και όχι μόνο την αγωνιστική, από μιά απόσταση αρκετά κοντινή, γνωρίζω πολύ καλά τις συνεχείς δυσκολίες που αντιμετωπίζατε, μερικές από τις οποίες φαίνονταν ανυπέρβλητες. Όμως, με την επιμονή και τις θυσίες σας (οικονομικές κ.α.), χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση από κανέναν, διατηρήσατε στη ζωή την ομάδα, διανύοντας την περίοδο με αξιοπρέπεια και τερματίζοντας σε θέση απρόσμενη και ανέλπιστη στο ξεκίνημά της.

Νομίζω πως είναι ασφαλής η αίσθησή μου πως, αυτή η μέγιστη προσφορά σας κατά τη φετινή περίοδο, αναγνωρίζεται από το σύνολο των φίλων της ομάδας. Οπωσδήποτε, βέβαια, μόνη αυτή η ικανοποίηση της αναγνώρισης δεν είναι αρκετή, ούτε για να αποσβέσει τις θυσίες στις οποίες υποβληθήκατε, ούτε και να σας ενθαρρύνει να τις επαναλάβετε. Κρατείστε την, πάντως, ως ένα «ηθικό αντίδωρο» για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρατε, οι οποίες θα πρέπει να καταγραφούν στην ιστορία του «Απόλλωνα» ως πολυτιμότατες, σε μιά χρονική συγκυρία καθοριστική για την επιβίωσή του.

Με εκτίμηση

Γιώργος Λυσαρίδης

 

 

 

 

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης